| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantolu Tavuk | 
 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73734 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
2,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet tavuk budu
 
Yarım su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 su bardağı mısır gevreği
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Tavuk butlarının derilerini ayırın. Daha sonra süt, yumurta, sıvı yağ ve baharatları karıştırın. Mısır gevreğini mutfak robotundan geçirip ufak parçalar haline getirin. Tavuk butlarını önce hazırladığınız harca daha sonra mısır gevreğine bulayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190-200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantolu Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |