|
|
Mantı (Tekirdağ) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45731
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
4,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi
Soğan 1 orta boy
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı
Kıyma 1 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı
Su 2 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Hamuru için:
Un 5 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Su 1+3/4 su bardağı
Kızartmak için:
Sıvı yağ 2 su bardağı
İçi: Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ, soğan ve kıyma ara sıra karıştırılarak kavrulur. Salça ve kırmızı biber eklenip, 1-2 defa çevrilir. Bulgur ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra sıcak su ve tuz katılarak hafif ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir.Karabiber ekilip karıştırılarak soğumaya bırakılır. Hamuru: Un eklenir,tuz ve su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bezelere ayrılır. Her beze 2-3 milimetre incelikte açılarak 5-6 santimetrekare kadar genişlikte karelere kesilir. Hazırlanan içten (pilavdan) 2 tatlı kaşığı kadar konup bohça şeklinde (katlanır) kapatılır. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlandıktan sonra, kızdırılmış yağda kızartılarak kağıt peçete serilmiş tabağa alınır.Böylece fazla yağı giderilmiş olur. Daha sonra servis tabağına alınarak isoğumadan servis yapılır. (K.K.Duran)
NOT: Tarif Tekirdağ'dan alınmıştır. Eskiden kıyma yerine,haşlanmış ve didilmiş kaz veya ördek eti ile yapıldığı belirtilmiştir. Bulgurlu içle hazırlanan bu mantı, araştırmalar sırasında bulgurlu içle yapılan başka bir börek yada mantiya rastlanmadığı için pila
|
|
Mantı (Tekirdağ) Tarifleri Duru Bulgur Yemek Tarifleri
|
|