| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantı Tatlısı | 
 
  | 
peri tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2017 
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123521 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017 
1,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mazda Lezzete Götüren Marka
 
Mehmet Yaşin
 
 
6 kare milföy hamuru 
 
İç harcı için 
 
1 adet yumurtanın akı 
 
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı ayçiçeği yağı
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı su 
 
1 adet limonun suyu 
 
 
Tatlının şerbeti için, 1, 5 su bardağı suyu, 1, 5 su bardağı toz şeker ve 1 adet limonun suyunu şurup kıvamını alana kadar kaynatın. İç harcı için, 1 su bardağı çekilmiş fındığı, 1 adet yumurtanın akını ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini bir kaba aktarın ve elinizle iyice karıştırın. Hafifçe yumuşatılmış milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya kesin. Her bir milföy parçasının ortasına hazırladığınız harçtan 1 çay kaşığı dolusu ilave edin. Hamurların dört ucunu bir araya getirerek mantı gibi kapatın. Açılmaması için elinizle sıkıca bastırın. Hazırladığınız şerbeti soğuması için cam bir kaba aktarın. 2 su bardağı ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları yağda kızartın. Sıcak tatlıları soğuk şerbete ilave edip yarım saat bekletin. Şerbetini süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantı Tatlısı Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |