| 
 | 
| Mantı (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86050 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013
 3,226 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 1 kg un
 2 yumurta
 İçi için;
 250 gr kıyma
 1 büyük soğan (ince doğranmış)
 2 diş ezilmiş sarımsak
 1 tutam maydanoz
 isteğe göre tereyağı
 
 1 yemek kaşığı tuz ve biraz su ile karıştırıp çok katı olmayan bir hamur elde edilir. Bu hamur iki parçaya ayrılır. Çok ince olmayan yufkalar açılır. Elde edilen yufkalar şeritler halinde kesilir.
 İçinin hazırlanması: Malzemeler yoğrulup karıştırılır. Şerit halinde kesilen yufkaların üzerine koyulur. Üçgen veya bohça şeklinde yufkalar kapatılır. Kaynar suyla haşlanarak pişirilir. Üzerine tereyağ kızdırılarak dökülüp servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |