|
|
Mantı (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107140
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2015
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
4 su bardagı un
150 g kıyma
1 çay kasıgı karabiber
3-4 diş sarımsak
1 çay kasıgı karısık salça
1 tatlı kasıgı nane
Tuz
Önce kulak memesi yumusaklıgında hamur tutulur ve 3-4 mm kalınlıgında açılır. Açılan hamurlar küçük kareler seklinde kesilir.
Küçük bir kâseye kıyma, üzerine karabiber, tuz, 1 çay kasıgı salça konur ve yogrularak karıstırılır.
Bu karısımdan her kare yufkaya nohut büyüklügünde konur ve kareler katlanarak üçgen sekline getirilir. Açık uçları kapatılır.
Bir tencereye 2-3 su bardagı et suyu konur. Tuz atılır. Kaynayınca içine kıyma konarak hazırlanmış mantılar atılır ve pisirilir. 10 dakika sonra süzekli bir kepçe ile alınır.
Bir kâsede sarımsaklı yogurt hazırlanır. İçine az et suyu konarak sıvılastırılır. Mantılar yogurda konarak karıstırılır. Yüzüne yagda kavrulmuş nane yakıldıktan sonra servis yapılır.
Not: İstege baglı olarak mantılar haşlamadan önce fırına verilir sonra haşlanarak devam edilir. Böylelikle mantıların hamurlaması önlenmiş olur.
|
|
Mantı (Kahramanmaraş) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|