Hazırlama Araçları:
Hamur yoğurma kabı
Elek
Oklava
Hamur açma tahtası
Kastrol
Bıçak
Tepsi
Fırın
Hazırlama Gereçleri:
UN: Mantı de için en uygun sert buğdaydan elde edilmiş ekstra undur.
YUMURTA: Genelde 500 g un için 1-2 adet yumurta kullanılması uygundur.
SU: Mantı yapımında kullanılan suyun mikropsuz ve orta sertlikte olması gerekir.
TUZ: 500 g un için 10; yani bir tatlı kaşığı dolusu tuz konur.
Mantı için genellikle kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberden oluşan çiğ iç hazırlanır. Ancak yöresel özelliklere göre içler farklılıklar gösterir.
Not: Mantı içlerini börek içlerinden ayıran nokta ; etin her çeşitiyle yapılan içlerin doğrudan doğruya çiğ olmasıdır.
|