|
|
Mantı Çorbası (Kayseri) |
|
anfora
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc31265
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2008
3,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak kayseri mantısı
1 bardak yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
tuz
pul biber.
Su içine tuz atılarak tencerede kaynatılır. Kaynayan suyun içine mantılar atılır. Yoğurt, un ve yumurta su ile iyice çırpılıp terbiye yapılır. Kaynayan mantı suyuna ilave edilir. Kısık ateşte mantılar yumuşayınca kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ tavada koyulur. Pul biber ve nane içine katılarak kavrulur. Tabaklara alınan çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
ML® Mantı Çorbası için tıklayın
|
|
Mantı Çorbası (Kayseri) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|