| 
 
 
 | 
Mantı Börek (Hazır yufka) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155265 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021 
450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
Zeytinyağı
 
Su
 
İçi için:
 
300 gr. kıyma
 
1 adet soğan – rende
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Kıymalı harç için olan malzemeleri karıştırın. Ardından yufkayı ıslatacağınız su ve zeytinyağlı karışımı hazırlayın. Yufkayı üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya bölün. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün ve üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan bir miktar koyup rulo yapın. Daha sonra kendi etrafında bir rulo daha yapıp gül şekli verin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve tekrar üzerlerine yağlı karışımdan sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirin.
 
Mantı börek için sarımsaklı yoğurt hazırlayıp kenara alın.
 
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, zeytinyağı ve salçayı ekleyip karıştırın.
 
Birleştirmek için; servis tabağına aldığınız böreklerin üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan döküp nane ve pul biber serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |