|
|
Mantarlı Yaprak Sarması |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93766
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. Mantar
1 su bardağı piriç
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kaşığı salça
15 dal dereotu
200 gr margarin
15 dal Maydanoz
1 çay kasığı yenibahar
1 çay kasığı Karabiber
1 çay kasığı toz şeker
1 çay kasığı tuz
Soğan ve biberi doğrayıp sana yağında hafif soteleyin.
Domatesleri ekleyip hafif suyunu çektirin.
Salçayı ekleyin, ardından küçük doğradığınız mantarları ekleyip kavurun.
Yıkanmış pirinci ve bir çay bardağı kadar su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
En son maydanoz ve dereotunu, tuzunu baharatlarını, şekeri ekleyin.
Asma yapraklarını sıcak suda hafif yumuşayana kadar bekletin.
İçten alarak yapraklarınızı sarın.
Sarmaların üzerine parlak olmaları için ertilmis sana gezdirin.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve düz bir tabak veya dolma taşıyla kapatın.
1 saat pişen sarmalar servise hazır.
Fotoğraf "buz adam" tarafından gönderildi. 03.04.2015
|
|
Mantarlı Yaprak Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|