1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
250 gr mantar
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Yarım çay bardağı süt
 
4/3 su bardağı yer fıstığı
 
250 gr makarna
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
 
Soğanı ve mantarı doğrayın, sarımsağı ezin.
 
Tavaya margarini koyun, kızınca yer fıstığını koyup güzelce kavurun soğan ve sarımsağı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyin ve mantarı ilave edin 3-4 dk sonra yarım çay bardağı süt dökün ve 10 dk civarı, süt tamamen buharlaşana kadar pişrin.
 
Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocağı kapatın.
 
Makarnayı haşlayıp süzün ve mantarlı ve yer fıstıklı sosla karıştırın.
 
Servis tabağına alın üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin.
 
 
 
  
 |