1 Paket erişte
 
2 lt. (8 bardak) su
 
Tuz
 
Mantarlı sos için:
 
200 gram mantar
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 çorba kaşığı taze kekik
 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
Tuz
 
 
Erişteyi, tuz ilave ettiğimiz 2 litre kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra ince doğrayın. Mantarlı sos için; tereyağını eritip doğranmış soğanları pembeleştirin. Mantarları soğana ilave edin. 2 dakika çevirip, doğranmış domatesleri ekleyin. Sosu 10 dakika kaynatın. Doğranmış kekik, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile lezzerlendirin. Erişteleri ilave ederek sos ile karıştırın.
  
 |