100 gr margarin
2 su bardagı un
1 çay bardagı süt
1 çay kaşıgı kabartma tozu
1 çay kaşıgı tuz
200 gr mantar
3 adet domates
1 su bardagı mısır
2 dal feslegen
100 gr cheddar peyniri
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün. İlk bezeyi tezgaha alıp üzerine un serpin. Yağladığınız tart kalıbının büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin.
Domatesleri ince olacak şekilde dilimleyin. Mantarları daha kalın olacak şekilde dilimleyin. Tart hamurunun ortasına mantar ve domates dilimlerini, mısırları, peynirleri ve fesleğen yapraklarını kat kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Diğer bezeyi aynı büyüklükte açın. Payın üzerini kaplayın. Kenarlarını kıvırın. Tam ortasına artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|