MALZEMELER
 
400 gr hindi göğüs eti
 
Yarım demet maydanoz
 
1 dolmalık sarıbiber
 
1 salçalık kırmızıbiber
 
6 diş sarımsak
 
4 büyük boy kültür mantarı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
* Hindi etlerini dövüp inceltin. İki parmak eninde uzun şeritler halinde
 
kesin. Maydanozu temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip kalın şeritler
 
halinde kesin. Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin.
 
Sarımsakları soyun.
 
* Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine
 
fırçayla sürün. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde
 
sarın. Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla
 
dizin. Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.
  
 |