| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Tavuklu Makarna | 
 
  | 
Altaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111844 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015 
2,608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 tane tavuk baget
 
2 yemek kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Makarnası için:
 
1 paket kepeki makarna
 
500 gr mantar
 
1 kase ketçap
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber püresi
 
3 diş sarımsak
 
1 tutam taze fesleğen
 
1 tutam kereviz yaprağı
 
3 yemek kaşığı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Tavuk bagetlerini bir kaba alarak üzerine eritilmiş sana yağı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekiği alarak iyice harmanlayın. Fırın tepsisine dizerek 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
 
Diğer tarafta makarnayı haşlayın. Mantarı ve sarımsağı yağda yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Bir süre piştikten sonra üzerine ketçabı, biber püresini ve salçayı ekleyin. Biraz su ile kıvamını açın. En son ocaktan almaya yakın ince doğranmış fesleğen ve kereviz yaprağını da ekleyin. En son haşladığınız makarnaları da içine ilave edip harmanlayın.
 
Makarnaları servis tabağına alın. Üzerine nar gibi kızarmış tavuk bagetlerini yerleştirerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |