| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Tavuk Graten | 
 
  | 
zeytuni 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74014 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
2,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr tavuk göğüs eti
 
300 gr mantar
 
2 adet soğa
 
2 adet havuç
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
1 fincan zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı köri
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Beşamel sos için:
 
3 su bardağı süt
 
50 gr tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Soganlari kup kup dograyip yagla birlikte kavurun. Mantarlari ayri bir kapta suyunu cekene kadar pisirin. Kusbasi dogranmis etleri kavrulmus olan soganlara ilave edin.Etler suyunu salip cekene kadar kavurun. Kup kup dogranmis havuc,biberler, baharatlari ve tuzu ilave edip pisirmeye devam edin. Ayri bir kapta kavrulmus olan mantari karisima ilave edip , domatesleri dilimleyip uzerine koyun. Ocaktan alip sagumaya birakin. Besamel sosu hazirlamak icin tencereye tereyagi koyup unla birlikte kavurun.Sutu azar azar ilave ederek devamli karistirin.Sos kaynayinca tuzu, karabiberi lave edip ocaktan indirin. Firin tepsisine hazirlanmis harci koyup uzerine besamel sosu dokun kasar peynir serpin ve onceden kizdirilmis 200C° firinda uzeri kizarana kadar pisirin.Sicak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Tavuk Graten Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |