| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Taş Ekmeği | 
 
  | 
keşanlı sabri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27566 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008 
2,416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 paket yaş maya
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 su bardağı süt
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 çorba kaşığı margarin
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
2 adet biber
 
500 gr. mantar
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzerine:
 
Kaşarpeyniri
 
 
Yapılışı:
 
Ön hazırlık olarak 1 paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin. 1 su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın. Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar unu ekleyerek dökün. Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin. Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın. Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün. Çevirerek arkalı önlü pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun. Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve Ota karabiberi koyun. Hepsini karıştırın. Biberler pişince, küçük küçük doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın. En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Taş Ekmeği Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |