| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Piruhi | 
 
  | 
kolleksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36628 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
2,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar un
 
İçi için:
 
15-20 adet mantar
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
 
 
Hamur malzemesiyle katı kıvama yakın bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken iç hazırlanır. Mantarlar ince doğranır, yağda çevrilir ve tuz katılır. Hamur merdaneyle ince açılır. Kibrit kutusu kadar karelere kesilir. Yeteri kadar iç konur ve üçgen kapatılır. Kaynamakta olan tuzlu suya atılır. Suyun yüzüne çıkınca servis tabağına aktarılır. Üzerine eritilmiş tereyağlı pul biber gezgirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Piruhi Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |