| 
 | 
| MANTARLI PİLAV (VEZİRKÖPRÜ SAMSUN) | 
|  | ASLIHAN Aşçı
 
  
 Kayıt: 21.11.2009
 Mesajlar: 12
 Şehir: SAMSUN
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43863 Gönderme Tarihi: 22.Kas.2009
 3,570 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER:
 Bir avuç karacaoğlan mantarı (çam diplerinde yetişir, küçük ve siyah renklidir.)
 1 baş kuru soğan
 2 su bardağı pilavlık pirinç
 1 çay kaşığı karabiber
 1 yemek kaşığı tereyağı
 yarım çay bardağı ayçiçek yağı
 tuz
 2 su bardağı sıcak su
 
 YAPILIŞI
 Mantarlar iyice yıkanıp ayıklanır.Küp küp doğranan soğanlar tereyağında pembeleşince mantarlar eklenir. Biraz karıştırılır tuz ve kareabiber eklenir. Sıvıyağ eklenir. Önceden yıkanıp ıslatılan pirinçler süzülüp
 tencereye eklenir. Biraz daha kavrulur. Sıcak su eklenip kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince dinlendirilir. Ilık servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |