| 
 
 
 | 
Mantarlı Patlıcan Sarması | 
  | 
mihmandar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70393 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
1,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patlıcan
 
250 gr mantar
 
2 yeşil biber
 
2 kırmızı biber
 
1 soğan
 
4 domates
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince ince kesilir ve kızartılır, kızaran patlıcanlar yağını çekmesi için peçete üzerine alınır. Soğan yağda kavrulur, biberler ve ince doğranmış mantar da eklenip ateşte biraz çevrilir ve 1 domates eklenir. Baharatları eklenir. Kızaran patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde üst üste konur ve içine hazırlanan mantarlı harçtan bir miktar konup kapatılır ve kürdan yardımıyla tutturulur.Ayrı yerde 1 kaşık sıvı yağda rendelenmiş 2-3 domates ve biber salçası kavrulur ve hazırlanan patlıcanlar bu sosun üzerine konur ve 10 dk pişmeye bırakılır. 10 dk sonra servise hazırdır
  
 | 
 
 
 
 
 
 |