www.miele.com.tr
 
 
34 Patlıcan 
 
Zeytinyağı 
 
Dolgu malzemesi:
 
2 Soğan, doğranmış 
 
20 gr. Tereyağı veya Zeytinyağı
 
300 gr. Dana kıyma 
 
250 gr. Mantar, dilimlenmiş 
 
200 gr. Domates püresi 
 
250 ml Krema 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
150 gr. Gouda peynir, rendelenmiş 
 
 
Patlıcanları uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimlere bölün. Her dilimi tuzlayın ve yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın. Patlıcan dilimlerini kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın sıvı yağın içinde kızartmaya başlayın. Dilimleri yan yana sufle kalıbının içine dizin.
 
Soğanları yağda çevirin. Kıymayı kavurun, mantar dilimlerini ilave edin. Domates püresini karıştırın, krema ve baharat ekleyin.
 
Bu karışımı patlıcanların üzerine dağıtın.
 
Peynir serpin ve üstünü kızartın.
  
 |