1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
2 adet orta boy kıyılmış soğan
 
1 su bardağı ince kıyılmış mantar
 
3 kahve fincanı mantar suyu
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
250 gram yağsuz kuzu (veya koyun) kıyması
 
1 adet vumurta sarısı
 
 
1) Orta ateşte küçük bir kuşanede yağı eritip soğanı ilâve ediniz ve 2 dakika karıştırarak kavurup mantarı, mantar suyunu, tuzu, biberi ilâve ediniz.
 
2) Ağzını kapatarak ağır ateşte suyunu tamamen çektirip ateşten alınız.
 
3) Soğuyunca kıyma ve yumurta sarısını ilâve edip, iyice karıştırdıktan sonra kullanınız.
 
 
Not: Mantar suyu yoksa, tavuk suyu veya sade su kullanılabilir.
  
 |