Malzemesi
1 kg. kavurmalık, doğranmış kemiksiz kuzu kuşbaşı
1 kg. mantar
1 adet limon
2 kaşık margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kekik
Mantarları temizleyip, üzerlerine limon.suyu sıkın. Eti yıkayarak, bir tencerede kendi saldığı suyu çekip yumuşayıncaya kadar bir kaşık yağla kurutmadan kavurun.
Bu sırada, rendelenmiş soğanı 1 kaşık yağ ve unla, hafif ateş altında pembeleşmeden öldürün. Et suyunu koyun ve tuz atarak karıştırın.-Bir-iki taşım kaynayınca, mantarları ve kavrulmuş eti tencereye ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine 1/4 limonun suyunu sıkın, kekik serpin ve altüst ederek servis yapın.
|