|
|
Mantarlı Kuzu Eti |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc4402
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006
3,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. kuzu eti
500 gr. mantar
25 gr. tereyağı
250 ml. krema
1 demet maydanoz
2 dis sarımsak
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
Eti tuzlayip biber serpin, ardindan zeytinyağı ile yaglayin. Dört kasik zeytinyağı ilavesiyle 200 derecelik firinda 1 saat pisirin. Sogumaya birakin.
Bir kapta bir bardak sicak su, krema ve 100 gram kiyilmis ve temizlenmis mantari karistirin. 15 dakika pisirin. Diger yanda, kalan mantarlari ince ince kiydiktan sonra tereyağıyla birlikte harli ateste pisirin. Sarimsaklari, tuz ve biberi ilave edin. 15 dakika daha pisirdikten sonra kiyilmis maydanozu da katin, sarımsaklari çikarin. Servis tabagina dilimlenmis kuzu etini yerlestirip üzerine mantar sosunu dökün.
ML® Mantarlı Kuzu için tıklayın
|
|
Mantarlı Kuzu Eti Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|