| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Kruvasan | 
 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8395 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
içi için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet orta boy soğan
 
100 gr mantar
 
1 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Yanm su bardağı su
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
2 adet yumurtanın sarısı
 
1 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı teytinyağı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
İç harcı hazırlamak için, tereyağını eritip yemeklik doğramış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarları ve ince kıyılmış sivri biberi ilave edin. 10 dakika kavurduktan sonra unu ekleyin. 5 dakika sonra da süt ve suyu ilave edin. Tuzunu ve biberini ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip altım kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra harcı kenara alın. Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuz ekleyin. Azar azar suyunu da ekleyerek yoğurun. Hamuru bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan son-. ra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı 25-30 cm çapında açın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip açtığınız hamurların üzerine sürün. Daha sonra 3 parmak genişliğinde olacak şekilde boydan boya şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo halinde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın ve yeniden kahve tabağı büyüklüğünde açın. Hazırladığınız harcı içine koyup kapatın ve şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Kruvasan Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |