10 kişilik Gerekli malzeme:
3 yufka,
1 soğan
500 gr kıyma
250 gr mantar
3-4 dal maydanoz
1 şişe soda,
1 yumurta sarısı
Tuz,
karabiber,
çörekotu
Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Kıymayı ekleyip birlikte kavurduktan sonra kıyılmış mantar, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
Her yufkayı 8'er üçgen parçaya bölün. Hazırlamış olduğunuz mantarlı harçtan ilave edin ve gül böreği şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. 1 şişe sodayı üzerine döküp yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|