| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Kereviz Fırında | 
 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4804 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006 
2,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 büyük boy kereviz (soyulmuş,dörde kesilmiş)
 
1 adet sıkılmış limon
 
200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş)
 
1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş)
 
2 adet doğranmış çarliston biber
 
100 gr sıvı yağ
 
Yeterince tuz ve biber
 
100 gr rendelenmiş kaşar
 
Beşamel sosun malzemesi:
 
100 gr un
 
600 gr süt
 
Yeterince tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp
 
soğuk suya çıkarın.
 
Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten
 
sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin.Sos bir
 
kere kaynadıktan sonra ocaktan alın.
 
Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve
 
biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne
 
koyun.
 
Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında
 
kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Kereviz Fırında Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |