| 
 | 
| Mantarlı Karadeniz Pidesi | 
|  | WoW Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.08.2010
 Mesajlar: 64
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54795 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
 3,177 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Emine Beder
 
 1 yumurta
 4 su bardağı un
 1 su bardağı + 1,5 çay bardağı su
 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (40 gr.)
 1 çorba kaşığı şeker
 1 yumurta sarısı
 tuz
 İçi için:
 1/2 kg mantar
 1/4 limon suyu
 tuz karabiber
 150 gr kaşar veya dil peyniri
 
 Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sıvıyı, yumurtayı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında uzunlamasına açalım. Haşlanmış mantarları üzerine yayarak hamur kenarlarını üste doğru çevirip pide şeklini verelim. Hamur kenarlarına yumurta sarısı sürüp üzerine kaşar rendesi serperek ısıtılmış 190° ısılı fırında pidelerin üzeri pembeleşene kadar pişirip tereyağı sürerek servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |