| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Kalamar Dolması | 
 
  | 
organic 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60950 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011 
3,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
 
https://www.turkishseafood.org.tr
 
 
4 adet orta boy kalamar
 
20 adet kapari çiçeği
 
80 gr mantar (konserve)
 
50 gr kaşar peyniri
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 çay kaşığı çam fıstığı
 
1/4 demet dereotu
 
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra bir kenarda bekletin. Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın. Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın. İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Kalamar Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |