| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Kadayıf Böregi | 
 
  | 
Bahar At 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63692 
Gönderme Tarihi: 31.May.2011 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2,5 su bardağı kadayıf
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz, karabiber
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
İçi için:
 
1 adet soğan
 
10 adetmantar
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Kadayıfı elinizle ufalayın ve ikiye ayırın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yarısını elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. İçmalzemesi için soğanı ince kıyıp 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Mantarları da temiz bir bezle silin veya yıkayıp hemen kurulayın ki içine su çekmesin. Sonra dilimler halinde kesip soğanların üzerine ekleyip 10 dakika kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tepsideki kadayıfın üzerine koyun ve kalan kadayıfı mantarların her tarafını örtecek şekilde yerleştirin. Elinizle bastırıp iyice yerleştirin. Kabın içinde süt, yumurta, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını karıştırıp kadayıfların üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Kadayıf Böregi Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |