Malzemeler:
 
Hamuru için:
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Su
 
Aldığı kadar un
 
İç malzeme
 
100 gr. mantar
 
Ispanak
 
1 soğan
 
1 diş sarımsak
 
Baharatlar
 
Süslemek için:
 
1 havuç
 
1-2 yemek kaşığı bezelye
 
Biraz boncuk
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Yapılışı:
 
Yumurta, su ve tuz karıştırılır. Yeteri kadar un eklenerek biraz sert bir hamur yapılır. Dinlenmeye bırakılır. İç malzemesi hazırlanırken, soğan ince bir şekilde kıyılır, tavada bir miktar yağda sotelenir. İnce doğranan mantarlar ve sarımsak eklenir, karıştırılır. Doğranan ıspanaklar da ilave edilir, karıştırılır ve pişmeye bırakılır. Hamurdan bezeler alınır, unlanarak açılır. Kare şeklinde kesilir. İç malzemeden kareler üzerine konulur, üçgen şeklinde kapatılır. Tencereye su konulur, bir miktar tuz atılır, kaynatılır. Kaynayan suda mantılar haşlanır. Bir tavada yağ ve pulbiberle sos yapılır. Haşlanan mantıdan servis tabağına alınır, üzerine sos gezdirilir. Süslemek için; ayrı bir tavada boncuk mantar, küp şeklinde doğranan havuç ve bezelyeler bir miktar sıvıyağda sote edilir. Servis tabağının kenarlarına ıspanak yaprakları konulur, sote edilen harçtan da mantının üzerine konularak sunumu yapılır.
  
 |