İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
Yarım kg dilbalığı
 
3 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
 
1 kg ıspanak
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
10-12adetmantar(doğranmış)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar fileto edilir, zeytinyağında kızartıldıktan sonra bir fırın tepsisine alınır.
 
2 tatlı kaşığı tereyağında soğanlar pembeleşene kadar kavrulur, bunlar şeffaflaştığında önce mantarlar sonra ıspanaklar eklenip pişirilir.
 
Yağlanmışfırın tepsisine balıklar, üzerine ıspanaklı karışım konulur, domates ile 1 tatlı kaşığı tereyağı konulur ve önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında pişirilir.
 
 
 
  
 |