2 dilim susamlı yuvarlak sandviç ekmeği
1 kase kültür mantarı (küçük boy olanlar)
1 kase dolusu ısırgan otu yaprakları
1 adet orta boy tatlı soğan
1 adet domates
2-3 dilim eski kaşar (tulum peyniri de olabilir)
1 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Kekik
1 kaşık limon suyu
3 kaşık margarin
1 bardak su
Önce, ısırgan yapraklarını suda hafif haşlayın, süzün. Sonra biraz geniş bir tavaya küp küp doğranmış soğanları, domatesle birlikte margarinde iyice kavurun ve haşlanmış ısırgan otlarını, ufak ufak dilimlenmiş mantarları tuzuyla birlikte ilave edin. 2-3 dakika orta ateşte pişerken 1 kaşık limon suyu ilave edin (rengini açsın). Ocaktan almadan önce bir adet yumurtayı üzerine kırıp hafifçe karıştırın. Sonra sandviç ekmekleri dörde bölün ve iki ayrı sandviç ekmeğinin içine için bu ısırgan otlu, mantarlı karışımı koyup üzerine baharatları, peynir dilimleri koyun ve 2-3 dakika bir fırın kağıdının üzerinde orta ısıdaki fırına sürün. Sıcak olarak servis edin.
|