5 adet patlıcan
 
350 gr. mantar
 
100 gr. kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı un
 
1 adet kuru soğan
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkıp ezin. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup, ince kıyılmış soğan ve mantarları ilave ederek hafifçe kavurun. 2 kaşık unu ilave edip, un kokusu gelince patlıcanları ilave edip karıştırın. 1,5 bardak süt, tuz ve karabiber ilave edin. Sütü çekinceye kadar pişirin. Ateşe dayanıklı cam bir tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin. 200°C'lik fırında peynir eriyince ve hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
  
 |