100 gr turnabacağı mantarı
 
5 Adet enginar
 
50 gr margarin
 
3 Adet soğan
 
Yarım su bardağı pirinç
 
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 
 
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım limonun suyu
 
1 Su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
Şeker 
 
 
Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya fıstıkları aktarıp, margarinde pembeleşene dek kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, turnabacağı mantarıyla pembeleştirin. Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.03.2015
  
 |