| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Enginar Dolması | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47442 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2010 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
4 Adet enginar
 
12 Adet taze kültür ya da kestane mantarı
 
1 Adet domates
 
1 Adet orta boy kuru soğan
 
2 Diş sarımsak
 
1 Adet patlıcan
 
1 Adet kırmızı biber
 
1 Adet dolma biber
 
Orkide Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Su
 
Yarım limon suyu
 
 
YAPILIŞI
 
Enginarları birtencerenin içerisine koyuyoruz. Üzerine enginarların üstüne çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Tuz, şeker bir iki damla limon suyu ilave edip enginarları pişmeye bırakıyoruz. Pişen enginarları soğutuyoruz. Diğer tarafta mantarları doğru-yoruz. Tavanın içerisine Orkide zeytinyağı koyuyoruz. Üzerine mantarları ilave ediyoruz biraz kavrulunca soğanı, sarımsağı ilave ediyoruz. Bir süre daha kavuruyoruz. Sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, kekik ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Enginarları fınn kabının içine alıyoruz. Enginarların içlerini mantarlı harçla dolduruyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Enginar Dolması Tarifleri Orkide Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |