| 
 
 
 | 
Mantarlı Domatesli Milföy | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159432 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021 
260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet milföy hamuru
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
100-150 gram doğranmış konserve mantar
 
2-3 adet domates
 
Üzerine:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Daha sonra hamurun 6 adedini tepsiye dizin. Diğer milföy hamurlarından birer parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Tepsiye dizdiğiniz milföylerin dört kenarını kestiğiniz hamur parçalarıyla kaplayın. Üzerine önce rendelenmiş kaşar peynirini, sonra doğranmış konserve mantarı paylaştırın. Dilimlenmiş domatesi yerleştirin. Kenarda kalan hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |