3 avuç Kır Perisi Mantarı
 
8 diş Sarımsak
 
3 dal Taze Kekik
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1 büyük parça Dil Peyniri
 
 
Havanda, 8 diş sarımsağı, 1 parça tuz ile ezin.
 
Üzerine 3 dal taze kekiğin yapraklarını ve 3 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, bütün rayihanın birleşmesi için biraz daha ezip, iyice karıştırın.
 
Fırın kabının içine, temizlediğiniz kır perisi mantarlarından 3 avuç koyun.
 
Elinizle ince ince dildiğiniz 1 büyük parça dil peynirini de kaba ekleyin.
 
Havanda hazırladığınız karışımı mantarların üzerine dökün ve karıştırın.
 
200 derecelik fırının ızgarasında, yaklaşık 7-8 dakika, peynirler kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.
 
Kızarmış, pide ekmeklerini bandırarak yiyin.
 
 
 
  
 |