| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantarlı Ciğerli Karnıyarık | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107968 
Gönderme Tarihi: 29.May.2015 
1,516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr mantar
 
4 adet patlıcan
 
2 adet orta boy soğan
 
350 gr. kuzu ciğeri
 
2 adet orta boy domates
 
4 adet sivri biber
 
4 diş sarımsak
 
1 tutam kekik
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam tuz
 
50 gr margarin
 
Üzerine;
 
50 gr kaşar dilimleri
 
3 adet biber
 
3 adet domates
 
 
Patlıcanlar soyulmadan ortadan ikiye kesilir. İç kısımları bıçakla oyularak kayık şekli alması sağlanır. Patlıcanlar tuzlu suda yarım saat bekletilip, yıkananır ve kurulanır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve fazla yağları kağıt havlu ile alınır.
 
Tencereye kalan margarin alınıp, kuzu ciğerleri eklenir. Kuzu ciğerleri suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar ve minik doğranmış sarımsaklar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates ve minik doğranmış biberler eklenir. Baharatlar da eklenip bir süre kavrulur ve üzerine çıkacak kadar su eklenip, ciğerler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Mantar limonlu suda haşlanıp, dilimlenir. Haşlanan mantarlar etli karışıma eklenip karıştırılır, tuzu ayarlanır. Ciğerli harç fırın kabına yerleştirilen patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates, biber ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Yemeğin suyuna gerekirse biraz daha su eklenip fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantarlı Ciğerli Karnıyarık Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |