250 gr mantar (temizlenmiş)
3/4 su bardağı su
1/2 limon (ortadan ikiye bölünmüş)
4 ançüez filetosu (dövülmüş)
1/4 diş sarımsak (dövülmüş)
135 gr (9 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
8 dilim tost ekmeği (kabukları çıkarılıp çaprazlamasına ikiye bölünmüş)
3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Suyu bir tencereye koyup orta ateşte kaynatınız. Mantar ve limonları ekleyip 5 dakika, mantarlar yumuşayana kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp, mantarları süzgeçten geçirerek su ve limonları atınız.
Mantarları elektrikli harman makinesine (blender) koyup, ançüez, sarımsak, 90 gr (6 çorba kaşığı) yağ ve biberi ekleyiniz. Makineyi en yüksekte, karışım pürtüksüz püre olana kadar çalıştırınız.
Püreyi küçük bir kaba alıp buzdolabına koyarak, 20 dakika soğutunuz.
Orta boy bir tavada kalan 3 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırınız. Ekmekleri yağda nar gibi kızarttıktan sonra kağıt peçete üstüne koyarak, fazla yağlarını süzdürünüz.
Püreyi buzdolabından alıp ekmeklerin üstüne sürünüz.
Maydanozu derin bir kaseye koyup, her ekmek diliminin bir köşesini içine batırarak fazlasını silkeleyiniz.
Ekmekleri büyük bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz.
|