2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü (veya dana eti)
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
150 gr kültür mantarı (dilimlenmiş)
100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş ya da dilim)
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Etleri tuz ve karabiberle tatlandır.
Etleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak panele.
Tavada sıvı yağı kızdır ve şinitzelleri her iki yüzü altın rengi olana kadar kızart.
Aynı tavada mantarları tereyağında sotele (hafifçe tuzlayabilirsin).
Kızaran şinitzelleri fırın tepsisine al, üzerine önce mantarları sonra kaşar peynirini yerleştir.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 10 dk) pişir.

|