500 gram taze kültür mantarı
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 diş sarımsak
2-3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Mantarları temizleyip sap kısımlarını hafifçe kesin.
Büyük mantarları ikiye bölebilirsiniz.
Su, sirke, tuz ve şekeri bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Temiz bir cam kavanoza mantarları yerleştirin.
Aralarına sarımsak, defne yaprağı ve karabiberi serpiştirin.
Hazırladığınız turşu suyunu kavanozdaki mantarların üzerine dökün.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
Turşu kavanozunu serin ve karanlık bir yerde 10-12 gün bekletin.
Ara ara kavanozu sallayarak mantarların turşu suyuna iyice temas etmesini sağlayabilirsiniz.

|