1 kilo iri mantar
 
250 gr kıyma
 
Bayat ekmek
 
1 adet soğan
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
150 gr kaşar peynir
 
2 kaşık sıvıyağ
 
 
1. Mantarların saplan koparılıp, yıkanır.
 
2. Bir tepsiye sıra ile dizilir.
 
3. Kıymaya ıslatılmış bayat ekmek rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, kırmızıbiber konulup iyice yoğrulur.
 
4. Kıymadan cevizden büyük parçalar koparılıp, mantarların çukur yerlerine doldurulur.
 
5. Rendelenmiş kaşar peyniri mantar toplarının üzerine serpilir. Mantar saplan da aralara sıkıştırılır.
 
6. Üzerlerine sıvıyağ gezdirilip, pişirilir sıcak olarak servis yapılır.
  
 |