https://cook.com.tr
 
 
Krem Peynir 1 Adet
 
Kekik 1 Adet
 
Portakal Suyu 1 Adet
 
Limon Suyu 1 Adet
 
Kültür Mantarı 1 Adet
 
Balsamik Sirke 1 Adet
 
 
Orta büyüklükte mantarların saplarını diplerinden koparıp, içine krem peynir, bir kaşık margarin 1-2 diş sarımsak, 2-3 dal kekik yapraklarından oluşan dolmalık içi iyice karıştırdıktan sonra, mantarların içine silme doldurun.
 
Kiraz domatesleri 2 ye kesip, mantarların üzerini kapatın. Kapatırken hafifce bastırın.
 
Sos için, 5-6 Portakal suyu, 1 limon suyu, biraz balsamik sirkesi ve biraz tuz.
 
Mantarları derin bir tavada bol sıvı yağda 1-2 dakika kızartıp tepsiye alın.
 
Mantarlar sıcak haldeyken hazırladığımız sosu kaşık yardımı ile mantarların üzerine dökün, mantarlar sos içinde yüzsünler, mantarlar ne kadar sos çekerlerse o kadar lezzetli olur.
 
Tabağınızın üzerini cook aliminyum folyo ile kapatın. 10-15 dakika içindeki sosu çeksin.
 
Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Sonra servis yapacağınız tabağın üzerine rokaları yayın.
 
Mantar dolmacıklarını istediğiniz gibi dizin.
 
 
 
  
 |