| 
 
| 
 
 
 | 
 
MANTAR SOTE GARNİTÜRÜ | 
 
  | 
buz kalıbı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52860 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010 
2,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mantarları iyice ayıkladıktan sonra ortalama 25 mantar için 100 gram hesabıyla tereyağını bir tencerede yakmadan kızdırdıktan sonra mantarları içine atıp 4 dakika çeviriniz. Sonra bir çorba kaşığı un serpip bir dakika daha çevirdikten sonra 1 bardak su, ya da etsuyu ile ıslatınız. Bir kaşık kıyılmış maydanozla birkaç diş kıyılmış sarımsak da koyunuz. Mantarlar açık kestane rengini alınca indirip kullanınız.
 
 
Not: Bu iki tarzda pişirilen mantarlar çok leziz olurlar. Bilinmelidir ki, hangi renkte olursa olsun altları yelpaze gibi yaprak yaprak olursa o mantardan taze olmak koşuluyla hiçbir zaman kuşkulanmayınız. Öyle olmayıp da düz ve kara, kafes gibi delik delik olursa kuşkusuz o mantarlar zehirlidir. Kurak havalarda meydana çıkan mantarları da kullanmamalıdır. Çok dikkat ediniz.
 
 
 ML® Mantar Salatası için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MANTAR SOTE GARNİTÜRÜ Tarifleri Brokoli Salatası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |