| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mantar Soslu Et Dolması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113869 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2016 
1,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 g mantar
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
80 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK
 
8 dilim AYTAÇ - DANA SALAM
 
8 dilim dana biftek
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı su
 
3 yemek kaşığı krema
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin.
 
2 Tereyağın yarısını bir tavada eritin. 1 diş sarımsağı ilave edip pembeleşince tavadan alın.
 
3 Mantarları ekleyin. 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
 
4 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ekip ateşi kısın. Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. Bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alın ve sıcak olarak bekletin.
 
5 Tavada kalan karışıma küp doğranmış AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ve iri doğranmış AYTAÇ - DANA SALAM ı ilave edin harmanlayın.
 
6 AYTAÇ - DANA SALAM ve AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK karışımını bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
 
7 Her birini rulo yapıp kürdanla tutturun, üzerine un serpin.
 
8 Kalan yağı bir tavada eritin. Et dolmalarını yağa ilave edin çevirerek pişirin.
 
9 Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin. Orta ateşte 20 dakika pişirin.
 
10 Bu arada beklettiğiniz mantarı, dolmaların üzerine dökün ve 3 dakika daha pişirin.
 
11 3 yemek kaşığı krema ekleyin.
 
12 Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mantar Soslu Et Dolması Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |