Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Buğday Çorbası Tarifleri > Mantar Çorbası (46 adet - 5,524,143 defa bakıldı)

Mantar Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantar Çorbası

beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc33042
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,698 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. mantar
30 gr. margarin
1 büyük soğan
1 litre et suyu
tuz
karabiber
40 gr. un
1/2 kap yoğurt

Mantarları ayıklayıp yıkayın. Kalın dilimler halinde kesin. Margarini kızdırın. Mantarları içinde kızartın. Sonra ayıklanmış ve yemeklik olarak doğranmış olan soğanı ilave edip birlikte kavurun. 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sonra ısıtılmış olan et suyunu ilave edin. Tuz, karabiber ekin ve 15 dakika kaynatın. Unu, soğuksu ile karıştırıp çorbaya katın. 7 dakika daha pişirin. Sonra yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Ocaktan alın. Çorba tabaklarına dağıtıp servis yapın.



Mantar Çorbası

sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc40920
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
2,206 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. mantar
1 limon
8 bardak et suyu
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
2 kaşık katı yağ
Tuz

Mantarları yıkayıp doğrayın ve limon suyuyla beraber yağda kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Unla sütü iyice çırpın. Kaynayan suyu hızlı hızlı karıştırırken sütlü terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin ve tuzunu ilave ettikten sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakın.


Mantar Çorbası

betül71
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc41449
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2009
2,284 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çorba kasesi taze mantar
2 Çorba kaşığı un
1 Adet domates
Yeteri kadar su
Tuz
Çiçekyağı
1 Tutam dereotu

Tencereye çiçek yağını koyuyoruz. Unumuzu ilave edip, kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak, kavrulmuş un kokusu gelene kadar karıştırıyoruz. Sonra 2 su bardağı soğuk su koyup, karıştırmaya devam ediyoruz. Çorbamızın kıvamını sıcak suyla ayarlıyoruz. Kısık ateşte kaynarken diğer taratta mantarları ince ince doğrayıp, az yağda soteliyoruz. Üzerine ince doğranmış domatesi ve dere otunu koyup, biraz daha soteliyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın içine harcımızı ve tuzunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır hale geliyor.


Mantar Çorbası

denklem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc46159
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,272 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket mantar (yaklaşık 250 gr.)
1 tatlı kaşığı un
2 kaşık yağ
Tuz
Kırmızıbiber
1 yumurta
1 çay fincanı süt
Yarım limon suyu

Mantarı iyice yıkayınız. Şapka ve sap kısımlarını küçük karelere kesiniz. Bir tencereye 4-5 bardak su koyup, doğradığınız mantarları, limon suyunu ilâve edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta yumurta sarısını, sütü bir kâseye koyup çatalla iyice karıştırınız. Çorba suyundan alıp terbiyeyi ılıklaştırınız. Hazırladığınız bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya kattıktan sonra bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Çorbayı kâseye boşaltıp üzerine kırmızı biber ya da karabiber serpip servis yapınız.


Mantar Çorbası

çemberimde gül oya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.05.2011
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara-Beypazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc63839
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011
2,515 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

200 gram mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba tereyağı
3 su bardağı su
2 adet sivribiber
Karabiber, tuz
Kırmızı pul biber

Mantarların kabuklarını soyup, sivribiberle beraber ince ince kıyın. Tereyağıylamantarları 5 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Üzerine unu serpin ve sütü ilave edip tekrar karıştırın. Suyunu da ilave edip 5 dakika kaynattın. Üzerine kırmızıbiber serpip sıcak servis yapın.


Mantar Çorbası

CUMA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc65530
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
2,163 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram mantar
2 çorba kaşığı un
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
4 su bardağı su

Mantarları ince kıyın ve tencereye tereyağını koyup mantarları 4 dakika kavurun ve kıyılmış sivri biberi ekleyip, üzerine un serpin kavurmaya devam edin. Sütü ilave edip üzerine su ilave edin ve 10 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.


Mantar Çorbası

kadircan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67325
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,031 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet mantar
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
4 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı un

Tencereye zeytinyağını koyun. Mantarları yıkayıp kurulayarak, ince ince doğranmış soğan ile tencereye ekleyin. Kavurmaya başlayın. İnce doğranmış maydanozu da ilave edin. Malzemelerin iyice rengi değişip, mantarlar iyice yumuşadığı zaman ocaktan alın.
Rendelenmiş muskat ve tuzu katıp karışımı blenderden geçirin. Sonra üzerine unu ve suyu ekleyip karıştırarak haşlayın. Patateslerin içlerini oyup kabuklarıyla 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak patatesleri içine çorbadan doldurup servise sunun.


Mantar Çorbası

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67496
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
3,873 defa indirildi / yazdırıldı




Özgür Şef

500 gr. mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
Yarım bağ dereotu
1 lt. soğuk su
1,5 su bardağı süt
Tuz

Mantarları yıkamadan üzerlerini temizleyerek ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı ve unu kavurun. Kavrulunca tencereye mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık beş dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine dereotu serperek servis yapın.


Mantar Çorbası

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80088
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
1,943 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram taze mantar
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı yağ
2 litre et suyu
1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarları bol suda yıkayınız, bir tabağa çıkarıp üzerine limon suyu döküp iyice karıştırınız.
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Mantarları ilâve ederek 1 dakika mantarı kavurunuz.
Et suyunu ilâve edip kaynatınız. Küçük bir kapta süt ile unu iyice karıştırıp kaynamakta olan mantara karıştırarak yediriniz.
Tuzunu ilâve edip ağır ağır 30 dakika pişirip servis yapınız.


Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018


Mantar Çorbası

lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc92651
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,177 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı yoğurt
100 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, nane, kırmızıbiber

Pirinci iki su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, biraz ılındırın. Yoğurdu çırpıp içine dökün. Kıyılmış mantarı tavada tereyağıyla kavurduktan sonra çorbaya ilave edip beş dakika daha pişirin. Ezilmiş sarımsakları ilave edin. Zeytinyağında kırmızıbiberi yakıp nane ekleyin, çorbanın üzerine gezdirin, afiyetle yiyin.


MANTAR ÇORBASI

varyete
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc96794
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
1,928 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su ya da et suyu
Bir tutam köri
1 tatlı kaşığı tuz

Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip kavurun. Su ekleyip kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı katın. Tuz ve köriyi ilave edip 10-15 dakika pişirin.


Mantar Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101069
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
1,736 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak et suyu
250 gram taze mantar
1/2 limonun suyu
1 çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Bir fiske hindistancevizi

Mantarları yıkadıktan sonra parçlara bölün. Üzerine limon suyu gezdirip bekletin. Bir tencerede yağı eritin. Mantarları koyup birkaç dakika soteleyin. Et suyunu. katıp 10-15 dakika kaynatın. Sütle unu bir kapta karıştırın. Kaynayan çorbaya katın. Tuz ve kırmızıbiberi koyun. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin, servis yapın.


Mantar Çorbası

babafingo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc123594
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
942 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Mantar 300 gr
Patates 400 gr
Havuç 150 gr
Soğan 100 gr
Su 2 Lt
Bitkisel Yağ 20 ml
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar

Mantar ve sebzeler 1 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye havuç ve soğan koyun. Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine geri kalan malzemeleri koyun, su tuz, baharat ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın. "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Mantar Çorbası

hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc140125
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

8-9 adet kültür mantarı
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Kırmızı biber

Mantar çorbası yapımı için öncelikle mantarları yıkayıp çok minik doğrayalım.
Soğanı çok ince doğrayıp sıvıyağda çevirelim.
Mantarları da ekleyelim ve az sulanana kadar kavuralım.
Unu ekleyelim bir iki daha çevirelim.
Karabiberi ekleyelim ve sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra oda sıcaklığındaki sütü ekleyip kaynara çıkana kadar karıştıralım.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dk pişirelim ve altını kapatıp tuzunu atalım.
Mantar çorbasını servis ederken tereyağı ve kırmızı biberle hazırladığımız yağı üzerine gezdirelim. Lezzetli Mantar Çorbası servise hazır.



Mantar Çorbası

deneysel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140641
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
538 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram mantar
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 kutu (200 ml) krema
Karabiber
Pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Çekilmiş karabiber
Kıyılmış dereotu

Mantarları yıkayıp, kıyın. Kararmaması için içinde limon suyu bulunan bir kaba alın. Zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve limon suyundan çıkardığınız mantarı tencereye alıp, suyunu çekene dek pişirin. Un ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Et suyu, süt ve krema ekleyip kaynamaya bırakın. Mantarları hafif dişe gelecek şekilde blenderden geçirin. Karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine karabiber serpip, dereotu ile servis yapın.



Mantar Çorbası

hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc141445
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
721 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kültür mantarı
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım adet limon
Süslemek için:
Maydanoz

Önce mantarların saplarının ucunu düzeltip, iyice yıkayın. İnce doğrayarak, içinde limon suyu bulunan suda 10 dakika kadar bekletin. Böylece mantarlar kararmayacaktır.
Tencereye suyu ya da et suyunu alın. Mantarları ekleyerek 30 dakika kaynatın. Derin bir kasede unu yoğurtla ezip, çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan tencereye karıştırarak katın. 10 dakika kadar sonra incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin, 5 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.
Çorbanın servisine yakın kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Not: Kararmaması için mantarları limonlu suda haşlayın.



Mantar Çorbası

adım dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc149222
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2020
341 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı güzelce yıkayıp temizleyin.
Ardından küp küp doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da ekleyip mantarları güzelce haşlayın.
Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Unu da ilave edip kavurun.
Unun rengi değişince sütü ekleyin.
Daha sonra su, karabiber ve tuz ilave edin.
Mantarları da süzüp ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.



Mantar Çorbası

gezmece
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc154507
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
221 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Mantarları limonlu suyun içine doğruyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağı ekliyoruz ve mantarları sote ediyoruz. Soğan, sarımsağı ve unu ilave ediyoruz. Biraz kavurup suyunu ekliyoruz. Kaynayınca bir bardak süt ekliyoruz. Ocaktan inmeye yakın tuzunu koyuyoruz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.10.2022


Mantar Çorbası

raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42
Şehir: İskenderun Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc155636
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı




15 kültür mantarı
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık un
1 bardak süt
1 litre sıcak su
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. Doğranmış mantarları tencereye alıp sularını salmasını bekledikten sonra un ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip kaynattıktan sonra sütü ilave edin. O da kaynayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirip karabiber ve tuzunu da ekleyin, ocaktan alın.



Mantar Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156079
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı




300 Gram Mantar
6 Yemek Kaşığı Un
11-12 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Mantarlar yıkanıp doğranır.
Tereyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavrulur, un koyulup biraz da öyle kavrulur.
Su koyduğumuzda topraklanmaması için, mantarlar soğumaya bırakılır.
Soğuyunca, su ve süt ilave edilir.
Kaynadıktan sonra bir 15 dakika daha kaynatılır, en son tuz ve karabiber ekilir.
Mantar Çorbası hazır.

Not: Kültür mantarları yerine kayın, kestane de kullanabilirsiniz. Çorbayı pişirirken sıcak su yerine etsuyu da kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz baharatlardan da ekebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.06.2021






Mantar Çorbası Tarifleri Buğday Çorbası Tarifleri



(46 adet Mantar Çorbası 5,524,143 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort