250 gram konserve mango
 
250 gram konserve ananas
 
500 gram kırmızı üzüm suyu veya elma suyu
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 tatlı kaşığı kavrulmuş ve dövülmüş susam
 
1 çorba kaşığı bal
 
5 adet buz
 
Süslemek için:
 
Taze nane yaprakları
 
 
Küp doğranmış meyveleri blenderden geçirip bir kaseye alın.
 
İçine üzüm veya elma suyu, rendelenmiş limon kabuğu, susam ve ve bal katıp iyice karıştırın.
 
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra kuplara paylaştırın.
 
İçlerine birer buz atıp, taze nane yaprakları ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
 
 
Not: Taze mango ve ananas da kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 |