| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mandalinalı Turta | 
 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11729 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007 
3,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 çay bardağı şeker
 
Yarım çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
4 adet mandalina
 
4 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Öncelikle mandalinaların kabuklarını soyup enine dilimlere kesin. Üzerine şeker ve tarçını ekleyin. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine tabanına yayın. Dilimlenmiş mandalinaları da üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mandalinalı Turta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |