| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mandalinalı Pay | 
 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22169 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008 
2,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. mandalina
 
Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un
 
1 küçük margarin (125 gr.)
 
1 çorba kaşığı süt
 
Bir fiske tuz
 
Üstü için:
 
4 yumurta akı
 
4 çorba kaşığı şeker
 
Kreması için:
 
4 yumurta sarısı
 
3/4 su bardağı şeker
 
2,5 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1/2 paket vanilya
 
 
Un ve yağı bir kaba koyup yağı una yediriniz. Süt ve tuz katıp hamur yapınız. Orta boy çember kalıbı yağlayınız. Hamuru kalıptan 3 parmak büyük açıp, kenarları yükseklik yapacak şekilde kalıba yerleştiriniz. Kabarmaması için bir kaç yerinden bıçakla delip orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
 
Hamur pişerken kreması için yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırınız. Yavaş yavaş 2 su bardağı suyu yediriniz. Orta hararetü ısıda pişirip limon kabuğu rendesi ve vanilya katınız. Soğutulmuş pastanın üzerine muntazam yayınız. Soyulmuş ve dilimlere ayrılmış mandalinaları yanyana diziniz.
 
Diğer bir kapta yumurta akını şekerle birlikte çarparak katı kar haline getirip, mandalinaların üzerine dökünüz. Islak bıçak ucu ile çizerek şekillendiriniz. Aklar hafif sertleşinceye kadar fırında bekletiniz.
 
Soğuyunca çemberi açıp pastayı servis tabağına alınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mandalinalı Pay Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |