6 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 kuru soğan
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet mandalina
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı koruk ekşisi
Kerevizlerin dış kabuklarını soyup, büyüklüğüne göre enginar çanağı gibi ikiye bölüp, ortasını kabak oyacağı ile çukurlaştırın. Piyazlık doğranmış soğanı, tencerede zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçlu ve patatesli garnitürü soğanın içine ekleyin. Koruk ekşisi, mandalina ve limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip kerevizleri tencerenin dibine dizin. Üstünü geçmeyecek kadar su ilave edin.
Kerevizler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve kapağını açmadan oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuduktan sonra çanak kerevizleri servis tabağına dizerek ortalarına garnitür karışımından da ekleyerek buzdolabında soğutun. Limon dilimi ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz.
|